Kraschade in i skyltfönster – äldre man misstänks för brott

Kristianstad Artikeln publicerades
En personbil körde under måndagseftermiddagen in i ett av Lindex skyltfönster i centrala Kristianstad.
Foto:Lasse Ottosson
En personbil körde under måndagseftermiddagen in i ett av Lindex skyltfönster i centrala Kristianstad.

På måndagseftermiddagen kraschade en bil in i ett skyltfönster till klädbutiken Lindex i centrala Kristianstad. Föraren, en man i 90-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik.

Det var vid 15.30-tiden som bilen kraschade in i Lindex skyltfönster på Östra Vallgatan. Räddningstjänst, ambulans och polis befann sig vid olycksplatsen under eftermiddagen.

Enligt räddningstjänsten ska en ensam förare ha befunnit sig i bilen och inga personer uppges ha blivit påkörda. Föraren, en man i 90-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Polisen har även upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Polisen omhändertog även mannens körkort på platsen.

– Han körde dels mot färdriktningen och när han skulle svänga så körde han in i skyltfönstret. Det var tur att ingen kom till skada, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Räddningstjänsten arbetade under eftermiddagen med att forsla bort glassplitter från platsen.

– Vi försöker hjälpa fastighetsägaren att kunna återgå till normal verksamhet så snabbt som möjligt. Vi har beställt dit C4 Teknik som får sopa upp allt glassplitter på gatan och även Lindex fastighetsägare är på plats, berättade Anders Olofsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad, vid 16-tiden.

Lindex meddelar att butiken håller stängt tills vidare.

Vid klockan 17 hade polis och räddningstjänst lämnat platsen.

– Fordonet ska bärgas från platsen, berättar Anna Göransson vid polisens ledningscentral.