"Bloggen är som en nyhetssändning”

Kristianstad Artikeln publicerades

Tommy Svensson, fotochef och bloggare på Kristianstadsbladet, har skrivit den mest lästa motorsportsartikeln i Sverige under 2017, enligt Aktuell Motorsport.

Hur känns det?

– Det är roligt, naturligtvis. Att någon vill läsa det man gör.

Hur firade du?

– Med att skriva ett nytt inlägg.

Ditt mest lästa blogginlägg var när du kom hem från VM-tävlingen i Wales. Varför blev den så läst?

– Ingen aning. Kanske har det betydelse att det inte kom några inlägg på fem dagar. Jag var ju i Wales. De kanske tyckte det var intressant, mina tankar om att vara där.

Du har även tre andra artiklar på Aktuell Motorsports topp tio-lista. Vad tillför motorbloggen?

– Man kan säga att motorbloggen är som en nyhetssändning. Det är det som har hänt - pang. Och lite vad som kan komma att hända och så fördjupningar med mina egna tankar. Och i slutet kommer den där hundvalpen som gör något roligt.

Hur länge orkar du fortsätta?

– Ja du, jag har skrivit 2542 inlägg sedan 2009. Ibland önskar man att man kunde trappa ner lite, kanske inte skriva varje dag. Men så kan man ge sig f-n på att det kommer något och man känner ”det måste jag skriva om”.

Varför?

– Brinner man för något så sitter det i ryggmärgen att man vill förmedla någonting. Och det är så klart roligt när kartläsaren Ole Floene skriver sms: ”Tack för att du håller mig uppdaterad, sluta aldrig skriva”. Och det är lika roligt när Nisse Jönsson i Degeberga hör av sig.