Två män anhållna för försök till mord

Kristianstad Artikeln publicerades
En ruta i en entrédörr i ett hus i närheten av den sprängda bilen har krossats. I trapphuset ska skott ha avlossats under lördagsmorgonen.
Foto:Lasse Ottosson
En ruta i en entrédörr i ett hus i närheten av den sprängda bilen har krossats. I trapphuset ska skott ha avlossats under lördagsmorgonen.

Två personer anhölls på lördagen misstänkta för att ha skjutit mot en lägenhetsdörr i Kristianstad.

I samband med skjutningen inträffade en bilexplosion i bostadsområdet.

Huruvida ärendena hänger ihop vill polisen inte kommentera i nuläget.

Boende i området väcktes av explosionen tidigt på lördagsmorgonen.

– Jag vaknade av en väldigt hög smäll, säger en granne som inte vill uppge sitt namn.

Bilen stod parkerad i korsningen Skogsvägen/Lyckans väg. Ingen person skadades i explosionen, uppger polisen. Splitter perforerade bilens tak och framruta inifrån. Sidorutor blåstes ut av explosionens kraft.

Polisen spärrade av området runt bilen och tekniker samt en bombskyddsgrupp skickades till platsen. Polisen sökte även med vapenhund i området. Polisens tekniker undersökte den skadade bilen på lördagsförmiddagen. Bilen togs i beslag och bärgades från platsen vid lunchtid.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats, men ingen misstänkt hade gripits för bilexplosionen under söndagskvällen.

Enligt polisens uppgifter pågick ett intensivt utredningsarbete i ett hus på Lyckans väg under lördagsförmiddagen, i närheten av den sprängda bilen.

Polisen gjorde fynd i anknytning till en lägenhet i fastigheten som väckte misstanke om att skott kan ha avlossats i samband med detonationen. Huruvida de två ärendena hör ihop vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Det är ett ärende som uppdagades i samband med att vi var på den misstänkta bilsprängningen. Där ska någon ha skjutit in i en lägenhetsdörr. Två personer är anhållna misstänkta för skjutningen. Det är två män i 30-årsåldern och hemmahörande i Kristianstadstrakten, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral och berättar att brottsrubriceringen för skjutningen är försök till mord.

De två männen är kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har pratat med flera boende i området som hörde detonationen.

Enligt vittnesuppgifter till Kristianstadsbladet gick polisens insatsstyrka in på flera adresser i Kristianstad under lördagen.