Storbrand på åker riskerade att spridas till fastighet

Degeberga Artikeln publicerades
Foto: Läsarbild

Räddningstjänsten ryckte på fredagseftermiddagen ut till Degeberga, där det brann i en traktor och flera höbalar på en stubbåker.

– Det har börjat brinna i en rundbalspress, sedan har branden spridit sig från den till marken, säger Daniel Olsson, styrkeledare på plats från räddningstjänsten i Kristianstad.

Elden spred sig snabbt över stubbåkern i riktning mot en gård intill.

– 10 000 kvadratmeter av stubbåkern har brunnit av.

Räddningstjänsten fick stopp på branden cirka 30 meter från fastigheten. Räddningstjänsten fick hjälp a vegetationen som delvis hindrade spridningen, men också av de som jobbat på åkern. De körde maskiner på ytterkanten av åkern för att vända jorden och stoppa spridning.

Fyra enheter från Kristianstad och Degeberga har varit på plats.

– Bränderna är släckta nu och vi håller på att avveckla, säger Daniel Olsson vid 15.45.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.