Brand på Allöverket

Kristianstad Artikeln publicerades

Räddningstjänsten fick rycka ut på ett brandlarm på Allöverket i Kristianstad på lördagsmorgonen. Det brann i en av flishögarna och risken fanns att elden skulle sprida sig.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 7.

– Det var en brand på Allöverket. En av deras flishögar hade fattat eld. De har egen personal och brukar hantera sådant här själva, men den här gången bedömde de att det fanns risk att branden skulle sprida sig till andra högar och kontaktade oss. Det brann med öppna lågor, säger Jörgen Elvstrand på räddningstjänsten i Kristianstad vid 9-tiden.

– Vi har bland annat hjälpt till att bygga upp ett slangsystem, men nu sköter deras personal släckningen. De gräver bort det som brinner och släcker. Som det ser ut nu med väder och vind finns det ingen spridningsrisk, men vi stannar en timme till, och blir det aktuellt sen så kan vi såklart köra dit igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.