Brutala påkörningen på Östra Boulevarden tas upp i ”Efterlyst” – detta vet vi

Kristianstad Artikeln publicerades
Larmet om bråket inkommer klockan 00.31, natten mellan den 29 och 30 augusti.
Foto: Jens Christian
Larmet om bråket inkommer klockan 00.31, natten mellan den 29 och 30 augusti.

I kväll tar det populära tv-programmet upp fallet i TV3.

En månad har gått sedan två personer blev rammade av en bil vid Östra Boulevarden.

En man fick allvarliga skador efter påkörningen som ägde rum efter midnatt mellan den 29 och 30 augusti. Mannen ådrog sig frakturer i ansiktet och i bäckenet och vårdades i flera dagar på sjukhus.

En kvinna fick lindriga skador.

Båda är i 25-årsåldern.

Omständigheterna kring händelsen är ännu inte klarlagda. Det är ett av skälen till att ”Efterlyst” väljer att ta upp fallet ikväll klockan 20. Polisen ber allmänheten om hjälp för att identifiera föraren.

Så vad har hänt?

Polisen får kännedom av händelsen via ett larmsamtal till SOS. En person ringer in och ber om polis till platsen där ett bråk har gått överstyr. I bakgrunden hörs hur en bil närmar sig i hög hastighet.

Panik utbryter på platsen.

Vittnesuppgifter gör sedan gällande att bilföraren medvetet försöker köra på personer på platsen. Två skadas, men även fler personer har svävat i livsfara på grund av bilförarens hänsynslösa framfart. Försök ska också ha gjorts för att ramma fler.

Ett tiotal personer ska ha befunnit sig på platsen och polisen har gjort vittnesförhör med flera av dem.

Polisens arbetshypotes är att bråket startar utanför Bånken när en grupp ungdomar kommer ut från nattklubben. De stöter ihop med en annan grupp och bråk ska ha uppstått av någon anledning.

Konflikten eskalerar och sällskapen flyttar sig mot Östra Boulevarden. En person sätter sig i en bil för att sedan försöka köra på personer i det andra gänget. Fordonet ska ha kommit i hög fart från Tyggårdsgatan.

Händelsen rubriceras i nuläget som två fall av mordförsök.

De sista iakttagelserna som polisen har efter bilen är att den försvinner mot rondellen vid tingsrätten.

Polisen söker en mörk Renault Megane kombi, cirka tio till femton år gammal.

Polisen är fortfarande intresserade av information från alla som kan sprida ljus över händelsen. Uppgifter kan ringas in till 114 14.

Det ska också finnas en man som försökt ingripa vid bråket. Han är polisen särskilt angelägna om att komma i kontakt med.