Bybor sprang triathlon i trakten – ”kul att göra det här tillsammans”

Tosteberga Artikeln publicerades
Det var ett glatt och stolt gäng som klarade av årets triathlon i Tostebergatrakten.
Foto: Yvonne Kievad
Det var ett glatt och stolt gäng som klarade av årets triathlon i Tostebergatrakten.

I måndags arrangerade lokalbor från Tosteberga, Trolle-Ljungby, Ö Ljungby och Gualöv ett helt eget triathlon.

Raskt efter för att komma före de andra till Tosteberga hamn. I mål springer ett gäng på tolv hurtfriska, lite trötta men glada lokalbor från Tosteberga, Trolle-Ljungby, Östra Ljungby och Gualöv.

Det är mammor, pappor och tonåringar, som började sin lokala triathlon med att simma den knappa sjömilen i det 22 gradiga Hanöbukten ut till Rakö - med följebåt som även tog dem iland.

Sen bar det iväg på cyklarna, två mil via Trolle-Ljungby, Vanneberga och Landön till Östra Ljungby där cyklarna lämnades och benen fick bära dem de fem kilometerna tillbaka till Tosteberga hamn.

Varför gör ni det här?

- Vi brukar träffas året om och på somrarna är det tradition att åka ut till Rakö och tälta över en helg, säger Caroline Åkesson Larsson, som tillsammans med Desiré Fristedt kom med idén tidigare i sommar.

- Vi bor ju så vackert och det är kul att göra det här tillsammans som uppstart till vår hälsohöst. Ingen inbördes tävlan, bara glädjen att delta.

Alla sprang dock inte, utan slet på andra sätt i byn. Anders Eriksson, make till Linda som sprang, byggde vidare på sitt lilla gästhus medan hans fru gjorde dagens trippla träningspass.

Vid Längan fick de otränade minigrisarna Gunilla och Inga-Greta kvällsmaten av sin husse.