Christer Sjögren höll julen vid liv

Degeberga Artikeln publicerades

Publiken är inte trött på julsånger. I alla fall inte när de framförs av Christer Sjögren som sjöng för en fullsatt Degeberga kyrka på onsdagen.

Christer Sjögren sjöng för en fullsatt Degeberga kyrka.
Foto: Bosse Nilsson
Christer Sjögren sjöng för en fullsatt Degeberga kyrka.

Stearinljusen kantade raderna av kyrkbänkar, där det var så fullt att stolar fick placeras i gången mellan bänkarna. Många kom till kyrkan för att höra Christer Sjögren och hans medmusikanter framföra vad som kanske var helgernas sista julkonsert. Eller som trumpetaren Magnus Johansson skämtade till det för publiken:

– Jag förmodar att det här är en av de första julkonserterna det här året.

Christer Sjögren har med sig Magnus Johansson och Marcos Ubeda på turnén ”I juletid”.
Foto: Bosse Nilsson
Christer Sjögren har med sig Magnus Johansson och Marcos Ubeda på turnén ”I juletid”.

Den första julkonserten var det i alla fall inte för Magnus Johansson, Christer Sjögren och keyboardisten Marcos Ubeda, utan den 57:e sedan "I juletid" startade den 13 november i Förslövs kyrka. För den turnerande trion varar julen veckan ut, med ett stopp på Ystad teater i dag, torsdag, och med finalen i Sunne i Christer Sjögrens hemlandskap Värmland.

Någon utmattning märktes inte av när Christer Sjögren inledde med ett julmedley med några av de mer välkända låtarna som "White christmas", "Vår vackra vita vintervärld (Winter wonderland)" samt ett par Disney-jullåtar. Jultemat blandades också ut med Elvis Presley och Vikingarna. Christer Sjögren:

– Det är trevligt att man spela julkonserter efter jul. Det kan man göra i kyrkan.