Cykla för livet i Färlöv

Färlöv Artikeln publicerades
Fredrik Olsson arrangerar ett cykellopp i Färlöv i maj för cancersjuka barn.
Foto: Privat
Fredrik Olsson arrangerar ett cykellopp i Färlöv i maj för cancersjuka barn.

Tillsammans med Bike4life arrangerar Färlövsbon Fredrik Olsson ett cykellopp till förmån för cancersjuka barn. Den 26 maj kan alla hoppa upp på sadeln och välja mellan fyra rundor. Start och mål är vid Ica Nära Färlöv.

År 2016 cyklade Fredrik Olsson och hans fru Jeanette till Paris tillsammans med Team Rynkeby. Via organisationen kom han i kontakt med ett gäng som önskade göra något mer under andra delar av året.

– Det heter Bike4life och initiativet drog igång i Växjö. De frågade om jag vill starta något i Kristianstadstrakten. Och det ville jag.

Nu finns grupper i en handfull orter i södra Sverige. I Kristianstadstrakten har Bike4life samlat kring 25 cyklister. Målet är att dra in en halv miljon kronor till mars 2019. För att nå dit arrangeras cykellopp som alla är välkomna till.

– Deltagarna betalar en frivillig avgift. Allt går oavkortat till Barncancerfonden södra.

Sparbanken Skåne har redan gått in som guldsponsor och RVD Entreprenad AB som silversponsor av initiativet.

Den 26 maj är det dags för det första loppet med start och mål vid Ica Nära i Färlöv. Datumet valdes för att ge Vätterncyklister en chans till en rejäl genomkörning inför 30-milaloppet runt sjön. De väljer sannolikt den lång rundan på 15 mil, men det finns även möjlighet att välja en sträcka på tio mil eller en kortare på två, fyra mil.

– Det blir också en barnrunda i Färlöv.

Detaljer om loppet kommer spridas via flygblad och på gruppens Facebook-sida ”Bike4life - Kristianstad”.

– Vi planerar att gå ut med information i god tid.