Då sopas din gata

Kristianstad Artikeln publicerades
Gatusopning.
Foto: Mattias Mattisson
Gatusopning.

Längtar du efter vårfina gator och cykelvägar? Snart drar Kristianstads kommun igång gatusopningen.

Kommunen skriver på sin hemsida att sopningen drar igång den 11 mars. Först ut är Hammarslund och Helgedal. Bäckaskogsborna får vänta längst på rensopade gator.

Senast den 22 april ska alla kommunens vägar och cykelvägar vara sopade, totalt rör det sig om 40 mil vägar och 20 mil cykelvägar.

”På de större vägarna mellan orterna är Trafikverket väghållare, det vill säga sköter vägunderhållet och eventuell sopning.”, skriver kommunen.

”Villaägarna ansvarar för grusa gångytorna utanför sina hus på vintern och för att nu på våren ta bort eventuell sand därifrån. Det går bra att borsta ut gruset till gatan så tar kommunen det med sopmaskinen, men sopa inte ned det i gatubrunnarna.”

Hela listan på turordningen hittar du här:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.