Dansband, fotboll och hembygd nye radiochefens stil

Kristianstad Artikeln publicerades

Den förste september blir Magnus Quick ny radiochef på Sveriges Radio i Kristianstad.- Det ska bli roligt och inspirerande att jobba nära personalen och tillsammans få utveckla kanalen, säger han.

Dessutom avslöjar Magnus Quick att han på sitt visitkort också kan sätta titlarna revyskådespelare, hembygdsförfattare och dansbandsälskare!
Det är till och med så att Magnus Quick, som i dag är biträdande kanalchef på SR i Malmö, faktiskt skrivit texter till två dansbandslåtar som spelats in av Grönwalls orkester. Det är Kärlek på internet och Aldrig någonsin som har den nye radiochefen i Kristianstad som upphovsman.
– Jag gillar dansbandsmusik, och vågar stå för det, och det finns många duktiga dansband i Radio Kristianstads täckningsområde, säger han. Magnus Quick, som är född i Ryd, fyller under den stundande semestern 47 år och har varit journalist i hela sitt liv. När han väl gått ut gymnasiet i Älmhult gick han upp till Smålandsposten i Växjö och dagen efter var han en av tidningens lokalredaktörer i Älmhult. Han fortsatte på Smålandspostens redaktion i Lessebo innan han gick över till sportredaktionen och sedan flyttade till tidningen Barometern i Kalmar.
1987 blev Magnus Quick nyhetschef på Radio Kronoberg, sedan redaktionschef och 1995 utsågs han till kanalchef för SR i Blekinge. 1999 flyttade han till SR i Malmö och blev biträdande kanalchef.
Den förste september tillträder han som kanalchef för SR i Kristianstad. Han ser fram emot det nya jobbet. – Det ska bli roligt och inspirerande. Radio Kristianstad är en mycket väl fungerande och välskött kanal med många duktiga medarbetare som är väl förankrade i sitt sändningsområde. Tillsammans ska vi försöka göra en bra kanal ännu bättre, säger han.
Han poängterar flera gånger att utvecklingsarbetet ska ske tillsammans och att personalen ska ha stor delaktighet i alla beslut. Sin ledarfilosofi vill han gärna jämföra med handbollsbasen Bengan Johanssons.
– Jag tror att nyckeln till ett framgångsrikt företag är att våga dela ut ansvaret, säger han.
Magnus Quick tror på framtiden för SR Kristianstad. Han har själv suttit med i en arbetsgrupp för att diskutera hur man eventuellt skulle kunna förändra strukturen för SR:s kanaler i Skåne. Och där kom man fram till att båda P4-kanalerna i dag fungerar bra, är populära och har en stor publik. Om någon förändring ska göras skulle det vara att göra en P4 Radio Skåne för en vuxen publik och en P5 Radio Skåne för en yngre publik. I princip som Radio Stockholm i dag fungerar.
– Men detta är ett beslut som tas på styrelsenivå, säger han.
Att Magnus Quick nu rekryteras från SR i Malmö hävdar han betyder ingenting i diskussionerna om framtiden för SR i Skåne. – Jag har en stor integritet. Mitt jobb blir att arbeta för den bästa lösningen för Radio Kristianstad tillsammans med personalen.
Magnus Quick bor i dag i Falsterbo, några mil söder om Malmö. Han kommer att pendla till jobbet i Kristianstad. En paradox i sammanhanget är ju att kanalchefen i Malmö, Sven Linderoth, är bosatt i Åhus och alltså dagligen kör nästan samma sträcka åt andra hållet.
– Jag har flyttat min familj fram och tillbaka mellan Småland, Blekinge och Skåne. Jag tycker inte det är rätt mot min elvaårige son att rycka upp honom från en fungerande skola.
Förutom att den nye radiochefen hinner med att vara textförfattare till dansbandsorkestrar, skriver han revytexter åt Hasse Andersson och Jarl Borssén och så har han skrivit tre hembygdsböcker om Ryd, vilket renderat honom titeln Rydambassadör. Dessutom är han faktiskt Ölandsmästare i fotboll!
– Jag tror jag vågar påstå att jag är en jordnära och gedigen P4-vän, avslutar Magnus Quick, som nu hoppas på sommarväder eftersom han inleder sin semester.

Per Erik Tell
044-18 55 00
per.erik.tell@kristianstadsbladet.se