Danssuite har gett blodad tand

Kristianstad Artikeln publicerades

Arrangörerna av helgens symfoniska danssuite på Konserthuset avslöjar att de redan har ett nytt projekt på gång. – Ingredienserna finns, säger Rolf Hepp.

Han ler förväntansfullt när han anländer från Malmö till Konserthuset en stund före första föreställningen på lördagen.

I foajén möter han Ulf Gilderstam, samordnare och initiativtagare till den symfoniska danssuiten med cirka 120 medverkande från Christianstad symfoniker, sångelever från C4-gymnasiet, C4-gymnasterna och balettstudion Dansglädje.

– Jag tycker faktiskt att det har blivit över förväntan med de förutsättningar vi haft, säger Ulf Gilderstam.

Rolf Hepp håller med.

– Det har blivit ett snäpp bättre än vi hade planerat egentligen, säger han. Ulf Gilderstam uppger att han fått blodad tand av arbetet med danssuiten och berättar att han och Rolf Hepp har börjat planera något liknande. Mer än så vill de inte avslöja.

– Ingredienserna finns, men ligger fortfarande i grytan och måste kokas färdigt, säger Rolf Hepp.

Först gäller det att ro i land helgens föreställningar. Biljettförsäljningen har gått bra och arrangörerna uppskattar att mellan 900 och 1000 personer kommer att ha sett hela eller delar av danssuiten, som är uppdelad i två akter, när helgen är över.

– Målet var att det skulle gå ihop sig ekonomiskt och det verkar det ha gjort, säger Ulf Gilderstam. Samtidigt förbereder sig deltagarna i första akten i källarlogerna under stora scenen. Maria Olofsson hjälper dottern Alva, tio år, att spänna fast hårbandet. Alva Olofsson ska delta i öppningen av första akten och dansa balett till Pjotr Tjajkovskijs "Svansjön".

– Jag är inte alls nervös, det ska bli roligt, säger hon.

– Jag är nog mer nervös, säger Maria Olofsson.

Men hon är både stolt och glad för sin dotters skull.

– Vilken möjlighet för henne att få vara med om detta! Det är jättespännande, både för henne och för oss, säger hon.

När Alva Olofsson är klar med sitt nummer ska hon och mamma sälla sig till publiken och se dansarna i de övriga numren. Andra akten bjuder på Leonard Bernsteins "West side story".

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se