David vann med grön dröm

Tromsö Artikeln publicerades
Vinnarbilden som David Wrangborg kallar "Dream Green".
Foto:David Wrangborg
Vinnarbilden som David Wrangborg kallar "Dream Green".

David Wrangborg från Kristianstad, numera bosatt i Trömsö, deltog i en internationell fototävling och tog hem förstaplatsen.

"Bilden är mitt försök att fånga vinterkänslan i det arktiska fjällen. Den är tagen en februari kväll då jag, min sambo och en vän ville komma bort från "storstan" Tromsö och njuta stillheten i fjällen. Just när vi skulle lägga oss så kom ett ovanligt starkt norrsken som jag såg till att fånga på bild. De andra två var för trötta och kalla och stannade därför i tältet, det är deras ljus som lyser upp det. I bakgrunden ser man ljusförorening från Tromsö fast vi är 70 km från staden", skriver David Wrangborg till tidningen.

Han har även tidigare skickat in bidrag till CVCE Photo International Mountain Photo Contest och hade två bilder som fick hedersomnämnande i fjor. Det innebar att bilderna ställdes ut i Bilbaos tunnelbana.

"Att jag skickade just den här bilden, som jag döpt Dream Green, till tävlingen i år var för att jag tycker den fångar varför jag ofta söker mig ut i vinterfjället; stillheten och skönheten."