De reste 100 mil – för att uppleva Huaröd

Huaröd Artikeln publicerades

Huarödslåten har spridit sig utanför landets gränser. Ett par från Norge reste 100 mil enbart för att de hört låten.

Det är Tomas Tillberg och Magnus Perssons låt om byn som gjort att turister gärna tar en omväg förbi Huaröd. Låten blev en hit med Lasse Stefanz och Olle Jönsson som uttrycker att det är ”toppen i Huaröd”. Tidigare har Kristianstadsbladet skrivit om att ortsskylten frekvent stjäls. Även t-shirts i butiken lockar turisterna.

”Det här paret har kört 100 mil från Odda vid Bergen i Norge till Huaröd, av en enda anledning – Huarödslåten förstås.”, skriver Huaröds lanthandel på sin Facebooksida till bilden som visar hur den norske mannen glatt håller upp en t-shirt med Huaröds-tryck på.

Glada norrmän i Huaröd. Foto: Huaröds lanthandel
Glada norrmän i Huaröd. Foto: Huaröds lanthandel

För Kristianstadsbladet berättar Bodil Fredriksson i butiken att paret sa att deras barnbarn på sju år kan Huarödslåten utantill och att de är sanna Lasse Stefanz-fans.

 

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.