Den misstänkte greps på High Chaparral

Kristianstad Artikeln publicerades

Barnskötaren i Kristianstad som sitter häktad misstänkt för våldtäkt på barn greps på den småländska turistattraktionen High Chaparral. Mannen har arbetat där med bland annat fotografering.

Det var den söndagen den 19 juli som polisen plötsligt kom till vilda västern-staden i Gnosjö kommun. De frågade efter den misstänkte pedofilen och grep sedan honom.

Emil Erlandsson, affärsområdeschef på High Chaparral, bekräftar att det var en omtumlande upplevelse.

– Ja, det är aldrig roligt när sådant här händer, men vad fasiken ska man göra, säger Emil Erlandsson.

Så det var ingen händelse på High Chaparral som orsakade att polisen grep den misstänkte mannen?

– Nej, det var det inte, svarar Emil Erlandsson. Vi visste ingenting. Polisen kom bara förbi och hämtade honom.

Förklarade de varför?

– Nej. De sa bara att han var under utredning. De vill inte läcka ut någonting.

Den häktade barnskötaren har arbetat på High Chaparall under säsong sedan 2012. Enligt sitt cv arbetade han de två första somrarna med att fotografera och redigera bilder och "utklädd i 1800-talskläder såg jag till att barnen och föräldrarna fick leva sig in i livet i Vilda Västern och bli en del av äventyret."

Enligt Emil Erlandsson arbetade mannen i somras som bland annat butiksbiträde.

Emil Erlandsson är medveten om att deras före detta anställde nu sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Han har läst vad som stått i tidningarna, konstaterar han.

Har ni på High Chaparall lagt märke till några konstigheter gällande den nu häktade mannen?

– Vi har inte märkt någonting. Han har varit en god kamrat för många, svarar Emil Erlandsson. Det är som på förskolorna, det fanns inga tecken på någonting. Det är ingen som klagat, det är ingen som sagt något och det är inget som har hänt.

Barnskötaren omhäktades i förra veckan som misstänkt för barnvåldtäkt i Kristianstad under perioden 1 januari 2012 till den 15 juni i år. Han förvaras i häktet i Karlskrona.

LÄS MER:

Läs alla tidigare artiklar här