”Det kan finnas personer som har tips på medeltida souvenirer”

Åhus Artikeln publicerades

På lördag får Åhusbor en chans att komma med egna idéer till appen om det medeltida Åhus. Louice Bodin, verksamhetsledare på Platsorganisation Åhus, hoppas på många goda tankar.

Louice Bodin, verksamhetsledare på Platsorganisation Åhus.
Foto: Bosse Nilsson
Louice Bodin, verksamhetsledare på Platsorganisation Åhus.

Vad händer på lördag?

– Det är ett allmänt informationsmöte för alla intresserade på Åhus Seaside klockan 10 om satsningen på en app och informationsskyltar om det medeltida Åhus. Man får gärna anmäla sig i förväg, så att vi kan ordna fika till alla.

Varför ordnar ni mötet?

– Ett Leaderprojekt innebär att man jobbar med många engagerade och involverade. Vi har en projektgrupp och en referensgrupp där S:ta Annas gille, Regionmuseet, kommunens kultur och fritid och turismgrupp ingår, samt en utvecklingsgrupp med handlare och krögare. Nu bjuder vi in allmänheten och företag för att lyssna på idéer.

Vad hoppas du att mötet ska ge?

– Det blir spännande att se vilka idéer som kommer fram. Det kan finnas personer som sitter på medeltida information, som vet saker om tekniken som vi inte har koll på eller har tips på medeltida souvenirer som kan intressera turister.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.