Resenärer strandade på Bromma – Kristianstadsflyget landade på Arlanda

Everöd/Stockholm Artikeln publicerades
Kristianstad Österlen Airport.
Kristianstad Österlen Airport.

Morgonflyget från Kristianstad Österlen airport fick landa på Arlanda istället för Bromma flygplats på grund av dimma. Vädret gjorde att planet som skulle lyft söderut halv nio fortfarande var parkerat i Stockholm till strax innan lunch.

Planet fanns på Arlanda men passagerarna som skulle åka till Everöd stod på Bromma. Strax innan klockan lunch meddelade dock Jonas Haak, vd på Kid Airport, att passagerarna bussats sig till Arlanda och att de bordat planet. 11.55 lyfte planet och det är nu på väg mot Kristianstad Österlen airport.

Vid 13 landade till sist planet i Everöd.

Jonas Haak är optimistisk och tror att planet som ska lyfta från Everöd efter lunch, klockan 13.45, ska kunna flyga enligt tidtabellen.

– Jag har en klar förhoppning att vi ska ha löst hela situationen innan dess.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.