Dubbelt ös på torsdagarna

Färlöv Artikeln publicerades
Hela ungdomsgruppen ser fram emot en resa till Liseberg på Kristi himmelfärds dag. De har själva hjälpt till att bistå med pengar genom att sälja kakor och anordna två discokvällar för yngre barn. 2 bilder
Foto:Inger Sundström
Hela ungdomsgruppen ser fram emot en resa till Liseberg på Kristi himmelfärds dag. De har själva hjälpt till att bistå med pengar genom att sälja kakor och anordna två discokvällar för yngre barn.

I Färlövs och Önnestads församlingshem avlöser aktivitetsgrupperna varandra på torsdagarna.

Araslövs församling erbjuder allt från kurser i bokvikning, babyrytmik och babymassage, ungdomsgrupper, bingospel till trivselkvällar och mycket mer.

Varje torsdag förmiddag i Färlövs församlingshem samlas föräldrar och barn upp till två år för att umgås och utöva sång- och rytmikövningar.


– Som nyinflyttad i byn med små barn är torsdagarna en höjdpunkt, säger Andrea Emmertz Magnusson med dottern Selma.


En av de andra mammorna, Anna Feldt med dottern Sigrid, är uppvuxen i en av byarna runt församlingen och minns hur hon själv lekte i lokalerna när hon var liten. Någonting som församlingsassistent Anita Lindberg bekräftar.

Hon är en av eldsjälarna i församlingen och älskar sitt jobb. Anita berättar att hon är utbildad massör och håller i en kurs där hon undervisar föräldrar i att massera sina spädbarn i en lugn och avslappnad miljö.

Efter lite fika och småprat samlas alla runt Anita Lindberg och dagens övningar tar vid.

Samma torsdagskväll träffas ett femtontal ungdomar, både tjejer och killar, i Önnestads församlingshem tillsammans med församlingens andra assistent Annette Ohlsson och pastorsadjunkt Per-Ludwig Andersson.

På plats finns även Lena Fabian och Knut Hardefors som jobbar i församlingen som frivilliga resurser. En stor tillgång, menar Annette Ohlsson. Knut är som en gemensam morfar i gruppen.
Ungdomarna går alla i högstadiet, en av tjejerna går första året på gymnasiet

Det är tydligt att ungdomarna känner en stor gemenskap med varandra. Det finns inget annat ställe för ungdomar att träffas på i byn. I församlingshemmet kan man fika tillsammans, spela spel och musik.

Fakta

Araslövs församling

Är en sammanslagning av Önnestads, Färlövs och Norra Ströös församlingar.
Den utgör ett eget pastorat i Villands och Gärds kontrakt i Lunds stift i Svenska kyrkan. 
Församlingens präster är kyrkoherde Magnus Evertsson, vik komminister Bengt Svensson och pastorsadjunkt Per-Ludwig Andersson.

Visa mer...

Fakta

Lokalkorrespondenterna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Med hjälp av lokalkorrar får vi en mer nära bevakning av landsbygden. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi tar utgångspunkt från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter

Visa mer...