Dumpning av skräp upprör Tollarpsbor – så gör du om du ser det

Tollarp Artikeln publicerades
En toastol var en del av skräpet som någon hade valt att slänga ute i naturen.
Foto: Privat
En toastol var en del av skräpet som någon hade valt att slänga ute i naturen.

Någon gång mellan fredags kväll och lördag morgon har någon dumpat en ansenlig hög med grovavfall i Stackedala bestående av både trä- och metallavfall och den mest iögonfallande detaljen: en toalettstol.

Tommy Nilsson, arbetsledare och projektledare på C4 Teknik, säger att fenomenet är beklagligt och tyvärr vanligt förekommande.

– Vi var ganska nyligen och plockade upp ett gäng toastolar som någon dumpat på en parkeringsplats ute på Rödaled.

Han uppmanar kommuninvånare att ringa Medborgarcenter och anmäla om man ser att någon slängt skräp eller avfall där man inte ska. Berätta var man påträffat det, och ta gärna en bild om man har möjlighet till det.

– Sen får vi den anmälningen och åker ut och tar hand om det. Det tråkiga i det hela är att det blir ju skattebetalarna som får stå för kostnaden, när de som kastar försöker spara några hundralappar på att strunta i att åka till tippen och låta naturen ta smällen i stället, säger Tommy Nilsson.

I Kristianstads kommun kan man slänga grovavfall vid återvinningscentralerna. Till exempel kasserade möbler, badkar och annat som är för stort för att slängas i det vanliga sopkärlet. Här kan man också lämna elavfall som lampor, elektronik och vitvaror.

I kommunen finns fem återvinningscentraler. Tollarp har en och den ligger på Lastbilsvägen 1.

Här finns information om öppettider.