Eldningsförbud råder i flera skånska kommuner

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Terje Pedersen

Under torsdagen ryckte räddningstjänsten i Kristianstad ut på minst två larm om bränder utomhus. Flera kommuner i Skåne har infört eldningsförbud lagom till påsk.

 

Risken för gräsbränder är betydande i stora delar av såväl Svealand som Götaland just nu.

Ännu har inget eldningsförbud införts i vare sig Kristianstad, Östra Göinge eller Bromölla, men räddningstjänsten avråder ändå från att elda utomhus även här.

Att fjolårsgräs och annat i terrängen är torrt just nu går inte att ta miste på. Bara under torsdagen larmades räddningstjänsten till minst två bränder utomhus. Tollarpsstyrkan åkte och släckte en mindre brand vid Tullsåkra efter lunch och på förmiddagen larmades en styrka till Huaröd där det pyrde i en jordhög.

I sju andra skånska kommuner har eldningsförbud dock införts lagom till påsk, nämligen: Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Svalöv, Åstorp och Ängelholm. Att grilla på en grill är dock tillåtet om grillen har ben eller står på annat sätt och inte direkt på marken.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.