Elever besvikna när lantbruksskola serverar utländskt kött

Önnestad Artikeln publicerades
Foto: Bosse Nilsson

En svensk lantbruksskola som Önnestadsgymnasiet borde servera kött från Sverige. Det tycker flera elever, som berättar om sitt missnöje på sajten Lantbruksnytt.

Flera elever som läser lantbrukslinjen på Önnestadsgymnasiet har vid flera tillfällen uppmärksammat skolledningen på att det inte alltid är produkter med svenskt kött som erbjuds på skolan. Därför blev många upprörda när klassen i tredje ring serverades grillkorv med ”EU-råvara” på en friluftsdag nyligen. Det rapporterar sajten Lantbruksnytt.

– Vi utbildas för att producera svenska livsmedel, då vill vi ha svensk mat också, säger eleven Philip Lundberg till Lantbruksnytt.

Önnestadsgymnasiets rektor Hans Martinsson menar att det rör sig om ett olyckligt inköp. Skolan har ingen egen matsal men samarbetar med folkhögskolan i byn.

– Både vi och de som levererar vår mat har ambitionen att det ska vara svenskt ursprung i så stor utsträckning som möjligt. I det här fallet handlar det om en korv förpackad i Sverige, men med EU-råvara, säger Hans Martinsson till sajtens reporter.