Ernst Kirschsteiger charmar kvinnorna

Kristianstad Artikeln publicerades

Det var fullsatt i Åhusgården då Ernst Kirschsteiger pratade inredning, mat och trädgård.

En dag när Ernst Kirschsteiger satt vid sitt skrivbord på Ikea ringde telefonen. En röst frågade om han kunde tänka sig vara med i ett tv-program.

På den vägen är det. Under de senaste fem åren har Ernst Kirschsteiger charmat det kvinnliga släktet genom sin allsidighet. Han har inte tummen mitt i näven och är dessutom flink när det gäller stickning och vet hur en symaskin ska nyttjas.

Däremot är det nog kvinnornas män många gånger mindre vänligt sinnade till de olika projekt som han drar i gång. Många av dem suckar djupt när hustrun eller sambon kräver att deras äkta hälft ska klara samma saker som Kirschsteiger. Fast inte såg herrarna ut att vara särskilt vredgade vid tisdagskvällens föreläsning i Åhusgården som arrangerades av Kristianstads Sparbank.

Lokalen var fylld till sista plats av såväl kvinnor som män såg lika intresserade ut då Ernst Kirschsteiger gav sin syn på tendenser inom inredning. Med bland annat den totala mixen av olika former och material och såväl gammalt som nytt. Om badrum som växande spa-anläggningar och kök som blivit finrum.

Färgernas betydelse ägnade han särskilt sig åt..

Han gav också en del mer handfasta tips då det gäller husrenovering som säkert kan tilltala många husrenoverare:

– Låt renoveringen bli ett tioårsprojekt i stället för ett tioveckors. Det är bättre att hänga sig i hängmattan ett tag med en god bok. För det är ju så med inredning att det är ju inget man blir färdig med. Att bli klar med inredning är som att bli klar med livet.Marie-Louise Lindell

044-18 55 53

marie-louise. lindell

@kristianstadsbladet.se