Evelina räddade Luciatåget

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Annica Jönsson

TV+Text: När lucia blev hastigt sjuk så fick tärnan Evelina Andersson hoppa in. Alla tyckte att hon fixade uppgiften med bravur.

– "Goder afton i denna sal, Goder afton i denna sal", sjunger åtta tjejer i det Haganderska palatset som utgör det elfte stoppet för Kristianstads lucia och hennes tärnor.

Traditionen trogen är det Lions Kristianstad som ansvarar för arrangemanget. Årets uppsättning gick dock inte helt enligt planen. Lucia blev sjuk och därför var det snabba ryck för att hitta en lösning.

  Evelina Andersson vaknade på torsdagsmorgonen och såg på telefonen att hon hade sju missade samtal från luciageneralen Freddy Magnusson, som nu gör sitt sjuttonde luciatåg.

  – Jag ringer tillbaka och får frågan om jag vill ställa upp. Då svarade jag att "det är klart att jag vill", säger Evelina samtidigt som hon får ljuskronan på huvudet.

  Anders Andersson, vd på Thage som huserar i Haganderska palatset, säger några ord efter fyra sånger.

  – Varje gång tror man att det inte kan bli bättre, men det blir det. Otroligt.

  Efter uppträdandet var det bara att kasta sig in i minibussen till Bilcentrum som utgjorde nästa anhalt. Sedan skulle tre till avverkas under fredagseftermiddagen innan tjejerna kunde få lov att pusta ut på ett hotell i stan.

  Under lördagen väntar nya besök. Och givetvis på söndagen som är den riktiga Luciadagen. Sammanlagt ska tjejerna sjunga på ett 60-tal platser.