Wobblande lastbilssläp orsakade olycka

Hässleholm Artikeln publicerades

En lastbil och en personbil krockade på väg 23 och en kvinna i 70-årsåldern fördes till sjukhus. Vägen var avstängd fram till lunch.

Enligt uppgifter ska lastbilsföraren ha hämtat ett släp från en verkstad och kört ut på väg 23. Ganska fort märkte han att släpet känns konstigt. När han nådde 60-70 kilometer i timmen började släpet wobbla och föraren ville sikta in sig på diket på höger sida för att få stopp på ekipaget. Där finns ett räcke som fordonet tog emot, och studsade över på motsatt körbana.

Där hade en kvinnlig bilist stannat när hon sett vad som höll på att hända, men lastbilen kom över vägen som saknar mitträcke och träffade hennes bil. Kvinnan var vid medvetande och talbar, men fördes till CSK för observation.

Efter olyckan blev väg 23 från trafikplats Läreda till cirkulationsplats Ljunghuset under förmiddagen avstängd i båda riktningarna. Vid 13-tiden släpptes trafiken på igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.