Flera bilinbrott i Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades

På bara några timmar drabbades tre bilägare i Kristianstad av inbrott. Två av brotten skedde när barn skulle hämtas på förskola och skola.

Den gångna helgen drabbades bland annat flera bröllopsgäster i Hässleholm. De fick bilrutorna inslagna och framför allt väskor tillgreps.

Nu på torsdagen drabbades tre bilägare på olika platser i Kristianstad.

Mellan 15.20 och 15.30 skedde ett bilinbrott på Sjövägen. En kvinna hade parkerat för att hämta sitt barn inne på skolan. När hon kom tillbaka var en bilruta inslagen och handväskan var borta.

Timmen senare hände samma sak på Kockumsgatan. Inbrottet skedde när en kvinna hämtade sitt barn på en förskola och en handväska försvann.

Drygt två timmar senare drabbades en bilist som parkerat utanför ett ridhus på Hammarspyntsvägen. Därifrån stals datorväska, mobiltelefon, dagbok och laddare.

– Det finns en gammal slogan som lyder: "Töm din bil själv innan tjuven gör det". Tyvärr är det så. Minsta lilla grej kan dra tjuvens blickar till sig. Man kan knappt ens ha en tom plastpåse i bilen då det kan locka till sig inbrott, säger Eva-Lotta Hermansson, informatör på polisen.

Hon vill åter igen informera bilägare om att antingen ta med sig värdesaker eller gömma dem i bagageluckan.