Sex till sjukhus efter krock i korsning

Kristianstad Artikeln publicerades
Sex fördes till sjukhus efter en krock i korsningen mellan Prästallén och Gustaf Hellströms väg.
Foto: ARNE FORSELL
Sex fördes till sjukhus efter en krock i korsningen mellan Prästallén och Gustaf Hellströms väg.

Två fordon med sju personer var inblandade i en trafikolycka i korsningen Prästallén och Gustaf Hellströms väg i Kristianstad under måndagseftermiddagen. Sex av dessa är förda till sjukhus.

Två personbilar kolliderade i korsningen Prästallén och Gustaf Hellströms väg i Kristianstad under måndagseftermiddagen. Larmet kom in till SOS Alarm strax innan klockan 16.

– Båda bilarna färdades på Gustaf Hellströms väg, och den ena skulle svänga in på Prästallén och korsade vägbanan och blev påkörd, säger Mats Gustavsson, räddningsledare på räddningstjänsten i Kristianstad.

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen och sex av de inblandade personerna fick enligt räddningstjänsten föras till sjukhus. Bland annat ska en av personerna i olyckan ha varit en gravid kvinna. Region Skåne har bekräftat att en kvinna i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern vårdas på sjukhus med lindriga skador. För de övriga är skadeläget okänt.

Räddningstjänsten säkrade upp på olycksplatsen och hjälpte sjukhuspersonalen, men hade vid 17-tiden lämnat olycksplatsen.