Flera inbrott i bilar i Kristianstadstrakten

Kristianstad Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Arkivbild.

Fyra fall av bilinbrott har skett i Kristianstadstrakten i veckan som gått. I samtliga fall har rutorna krossats, men ofta går det att undvika att bli drabbad.

Två av inbrotten har skett i Fjälkinge. Det första fallet inträffade natten mellan lördagen och söndagen och bytet blev lite hårspray, deo och hudkräm till ett ringa värde.

I det andra fallet bröt sig någon in i bilen mellan klockan 13.15 och 13.45 när den stod parkerad vid utemuseet.

– Där försvann en plånbok med lite kontanter i. Det är ofta missbrukare som är ute efter snabba pengar som gör sådana här inbrott, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör på polisen.

I helgen fick även en bilägare på Ingelstadsgatan på Gamlegården i Kristianstad en stereo och delar av instrumentbrädan stulna vid ett inbrott och i Nöbbelöv fick en bil rutan krossad helt i onödan.

– I det fallet fanns inget att stjäla, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som vill passa på att återigen varna för att lämna saker i bilen.

– Om det så är en tom kasse utan värde så ta med den. Alltid. Tjuven vet inte förrän skadan är skedd att det inte var värt något, det som låg i bilen, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.