Sadlar och ridtillbehör för en halv miljon ska ha stulits

Kristianstad Artikeln publicerades

Flera sadlar och andra ridtillbehör har stulits från Kristianstads ridklubb i Hammarslund efter inbrott i ett 20-tal större skåp. Det totala värdet av det stulna beräknas vara värt en halv miljon kronor.

Klockan 08.41 på lördagsmorgonen tog polisen emot en anmälan om inbrott på anläggningen i Hammarslund tillhörande Kristianstad ridklubb.

– Det har varit inbrott i ett flertal större skåp där privatryttare förvarar sin utrustning, säger Patric Fors, talesperson på polisens ledningscentral i Skåne.

Ur skåpen har flera dyrbara sadlar stulits. Det är än så länge oklart hur många, men enligt uppgifter till Kristianstadsbladet rör det sig om samtliga sadlar utom en tillhörande privatryttarna. Hjälmar och träns har också stulits.

– Någon har klippt upp hänglås och tagit sig in. Det ska röra sig om ett 20-tal skåp som är uppklippta. Man har tydligen vetat vad man ville ha, i vissa skåp har enklare sadlar blivit kvarlämnade, säger Evelina Olsson, även hon presstalesperson på polisens ledningscentral.

Hittills har tio personer anmält stölder till polisen. Ur ett av skåpen har det stulits en sadel, en stigbygel, ridstövlar och annat för ett totalt värde på 21000 kronor, ur ett andra skåp har en sadel värd 12 000 stulits och ur ett tredje skåp har en sadel och annat stulits till en ännu okänd summa.

Det finns ännu ingen sammanställning av det totala värdet, men en uppskattning.

– Det har gjorts en preliminär uppskattning av godsvärdet och det rör sig om 500000 kronor, säger Katarina Rusin, också presstalesperson vid polisens ledningscentral

Polisen har inlett en förundersökning i ärendet och har tidigare under lördagen uppgett att man ska genomföra en brottsplatsundersökning i stallet under lördagen.

 

Läs också Carolin Dahlmans ledare:

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.