Nyheter

Tre döda efter skottlossning i Malmö

Malmö Artikeln publicerades

Tre personer sköts till döds och tre skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen.

Under natten har polisen arbetat intensivt med ärendet men ännu finns ingen misstänkt eller gripen.

Polisen meddelade strax före midnatt att en 18-åring avlidit på Skånes universitetssjukhus efter skottlossningen, och knappt en halvtimme senare meddelas att ytterligare en av de skadade, en 29-årig man, har avlidit.

Nu på morgonen kom besked om att även en tredje man avlidit, skriver Sydsvenskan.

– De har bedrivits ett intensivt utredningsarbete under natten men ännu är ingen gripen och vi har heller inte identifierat någon misstänkt, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen, till TT.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 20 på måndagskvällen. Polisen spärrade av Drottninggatan i centrala staden, ett område nära Rättscentrum i Malmö samt entrén till akuten på universitetssjukhuset för att göra det säkert för personalen att jobba.

Polisens tekniker arbetade under natten på brottsplatsen, och det finns flera vittnen till händelsen. Händelseförloppet vid skottlossningen är inte helt klarlagt.

– Vi arbetar nu med att sammanställa den information och de vittnesuppgifter som kommit in under natten, säger Kim Hild.

Polisen vill inte berätta om vilka som har skjutits, men säger att det inte finns någon anledning för allmänheten att oroa sig.

Brottsrubriceringen är mord och försök till mord.

Skottlossningen inträffade på gatan utanför ett internetkafé.

– Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetkaféet, sade Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, under kvällen.

 

TT