Flygande julgran över Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Den flygande julgranen passerar Kristianstad på onsdag.
Foto: Marcus Palmgren
Den flygande julgranen passerar Kristianstad på onsdag.

Nu är det klart när den flygande julgranen passerar Kristianstad.

Håll utkik mot skyn om du inte vill missa formationen med Jas 39 Gripen från F17 Blekinge flygflottilj i Kallinge.

Klockan 13.48 väntas planen befinna sig i luftrummet över Kristianstad.

Varje år genomför F17 Blekinge flygflottilj en sin populära julgransflygning över Blekinge, Skåne, Halland och Småland.

Namnet kommer från att formationen på stridsflygplanen liknar formen av en julgran.

– Vänligen notera att samtliga tider är cirkatider och att såväl dessa som rutt kan komma att justeras något om exempelvis vädret kräver detta. Vid otjänligt väder kan flygningen tvingas ställas in i sin helhet, skriver Helene Nyberg, kommunikationschef på F17, i ett pressmeddelande.

Vädret ställer till för den hett emotsedda julgransflygningen. Under tisdagskvällen ändrade F17 på tiderna för hållpunkterna, och samtidigt varnas för att delar eller hela evenemanget ställs in. Anledningen är vädret kring Kalmar, skriver man i ett Facebook-inlägg. Se aktuella tider i flygflottiljens inlägg nedan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.