Förälder polisanmäld efter våld och hot på skola

Kristianstad Artikeln publicerades
Händelsen ska ha skett på skolgården.
Foto: Arkiv
Händelsen ska ha skett på skolgården.

En förälder har polisanmälts för att ha utsatt barn för våld och hot på Hammars skola. Polisen har fått in fyra anonyma anmälningar om händelsen och välkomnar att någon träder fram och berättar.

Det var i lördags som polisanmälan ringdes in anonymt. Efter det har ytterligare tre personer anonymt via mejl polisanmält händelsen.

Händelsen inträffade i fredags eftermiddag. En förälder var på skolgården för att hämta sitt barn när denne kom i bråk med sitt eget barn och ett barn till. Enligt anmälningarna agerade föräldern aggressivt och utövade våld mot barnen.

– Vi har inga uppgifter i anmälningarna om några skador på barnen, säger Jens Nygren, polisens förundersökningsledare.

Däremot framgår det att det finns ett antal vittnen till det som skedde på skolgården.

– Många ska ha sett vad som hänt. Är det någon som vill träda fram och berätta vad som hände, så är de välkomna att ta kontakt med oss, säger Jens Nygren.

Av polisen rubriceras ärendet som misshandel, olaga hot och försök till misshandel. Ingen är hörd i ärendet. Nästa steg för polisen är att kontakta en åklagare för bedömning av de anonyma uppgifterna.

Enligt Marie Andersson, som för tillfället är vikarierande skolchef i östra skolområdet där Hammars skola ingår, har en utredning av händelsen gjorts.

– Det har upprättats en anmälan om kränkning och en orosanmälan. Man har också pratat med barnen, både de inblandade och de som berättat om händelsen, samt informerat berörda föräldrar, säger Marie Andersson.

I övrigt säger Marie Andersson att hon inte kan kommentera händelsen.

Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, säger att han känner till ärendet och att skolan agerat enligt de styrdokument som finns.

Hammars skola har cirka 350 elever i årskurserna F-6.