Först nu påbörjas den tekniska undersökningen

Hässleholm Artikeln publicerades
Polisens tekniska undersökning har nu påbörjats.
Foto: Andreas Lovén
Polisens tekniska undersökning har nu påbörjats.

Den misstänkta mordbranden från förra onsdagen har lamslagit tågtrafiken i Skåne. Först nu börjar polisens tekniska undersökning.

Skånetrafiken skriver i ett pressmeddelande att trafiken från onsdag morgon "till stora delar" kommer att fungera som normalt. Men vissa tåg kommer att vara inställda och på sträckorna Kristianstad–Tyringe och Hässleholm–Markaryd kommer trafiken igång först lördag morgon.

Resenärer uppmanas därför att hålla sig uppdaterade via Skånetrafikens app eller hemsida.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. Först nu har polisens tekniska undersökning inletts, eftersom det inte gått att arbeta på platsen tidigare.

– Det har varit rökigt och varmt där, säger polisinformatör Robert Loeffel.

Ingen är frihetsberövad, men polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha setts vid byggnaden i nära anslutning till att branden startade nära järnvägen den 14 augusti, berättar Loeffel.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.