Dansk polis i stor sökinsats efter Lelle Hildebrand

Kristianstad Artikeln publicerades
Dansk polis och den svenska försvarsmakten ska bistå polisen i nya sökinsatser.
Foto: Lasse Ottosson,Privat
Dansk polis och den svenska försvarsmakten ska bistå polisen i nya sökinsatser.

Polisens kalla fall grupp i region syd tar hjälp av dansk polis och den svenska försvarsmakten i nya sökinsatser efter den försvunne turnéledaren.

Nya sökinsatser förbereds efter Lelle Hildebrand som försvann 1999 i Sölvesborgstrakten. Brottsrubriceringen i ärendet är mord och polisen har under åren lagt ner stora resurser på utredningsarbetet.

Nu tar polisens kalla fall grupp hjälp av dansk polis med specialsökhundar som är specialutbildade att söka under mark. Den 19-20 juni kommer den danska polisen att jobba i trakterna kring Brunstorp och Kaffatorp i Arkelstorpsområdet.

Även det svenska försvaret kommer att biträda polisen i de nya sökinsatserna. Från torsdag den 28 juni till 3 juli, kommer försvarsmakten att hjälpa polisen. En sökpluton specialiserad på eftersök av saker och föremål kommer att jobba i ett område där terrängen är särskilt svår att ta sig igenom. Sökplutonen kommer att arbeta i trakterna kring Röetved.

I vintras gick Lelle Hildebrands anhöriga ut med en belöning på 350 000 kronor till den som kan ge tips om var kroppen finns och som kan bidra till att mördaren fälls.

Sedan dess har polisen fått en del tips. Man har också gjort andra omfattande utredningsåtgärder och hållit mängder av nya förhör.