Frukostmöte med feelgood-känsla i Tosteberga

Tosteberga Artikeln publicerades
Foto:Sara Persson

Ett 50-tal var på plats för att lyssna på fotografen Lars Torstensson i IOGT-lokalen under lördagsmorgonen.

- Det är mer än 20 år sedan jag var i Tosteberga första gången, berättar fotografen Lars Torstensson från Kristianstad, och eftersom jag nästan alltid har kameran med mig så har det blivit en hel del bilder härifrån.

Under rubriken ”Så går året i Tosteberga” hade Lars ställt samman ett urval av sina fotografier till en bildvisning. Bilderna visade hur välkända vyer från byn växlar med årstiderna, porträtt av välkända profiler, bybor och besökande gäster som väl speglar hur livet i byn skiftar och att tiden ohjälpligt går. Ett 50-tal besökare hade samlats på lördagsmorgonen för ett frukostmöte i regi av Willandskretsen och igenkänningsfaktorn var hög.

– Vi uppskattar att komma till Tosteberga, säger Lars, vi ställer ofta bilen vid IOGT-lokalen i byn och så går vi ner till hamnen, det finns så mycket att uppleva längs den promenaden både i form av djur- och växtliv, men även bara att känna dofterna. Även om jag fotograferar mycket naturbilder, så är det ändå mötet med människorna som är det mest intressanta och det visar sig också i bilderna.