Genomtänkt inbrott i butik i Åhus

Åhus Artikeln publicerades
För att minimera riskerna med kontanter har Åhus finest valt att endast ta emot kortbetalningar under de kommande dagarna.
Foto:Cornelia Mikaelsson
För att minimera riskerna med kontanter har Åhus finest valt att endast ta emot kortbetalningar under de kommande dagarna.

Under natten till söndagen utsattes restaurangen och butiken Åhus finest för ett inbrott. Enligt uppgifter från polisen är det fortfarande ingen som är misstänkt för brottet.

Det var när medarbetaren Natalie Håkansson öppnade kassan på söndagsmorgonen som hon upptäckte att någon hade tagit alla kontanter.

– Annars fanns det inga spår av något inbrott, säger hon.

Företagets vd Johanna Dalström berättar att gärningsmännen har brutit upp ett fönster och klättrat in i butiken.

– Men det är ingen ruta som är krossad eller så. Det läskiga är att det verkar som att gärningsmännen har haft stenkoll på hur de kunde komma in utan att lämna några spår efter sig, säger hon som fortsätter:

– Man blir jävligt för bannad. Det drabbar verkligen mindre verksamheter.

Av säkerhetsskäl har Johanna Dalström valt att endast ta emot kortbetalningar under de kommande dagarna.

– Senast i går pratade jag och en kund om riskerna med kontanter. Jag vill ta emot kontanter för att det är en service för kunderna. Men för att minimera riskerna har vi bara tagit emot kortbetalningar i dag, och för att vi saknar växel, säger hon.

Likt många andra har Johanna Dalström uppmärksammat att allt fler butiker råkar ut för inbrott.

– Vi har sett ett gäng som rör sig här på kvällarna. Det behöver så klart inte vara samma gäng som slog till i natt, men det är nästan som att man har väntat på att något ska hända.