Gratistidningar läggs ner

Kristianstad Artikeln publicerades

Helsingborgs Dagblad lägger ner sina två gratistidningar City Helsingborg och City Landskrona. För City Kristianstad är framtiden oviss.

HD motiverar sitt beslut med att lågkonjunkturen och strukturförändringarna i mediebranschen har gjort det svårt att skapa lönsamhet i sina två Citytidningar, skriver hd.se. HD lägger även ner sitt tv-projekt HD24.

Beskedet om nedläggningen i nordvästra Skåne påverkar inte omedelbart City Kristianstad. Den ägs av Skånemedia, som även äger Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Men framtiden är oviss.

– Liksom HD har vi haft svårt att hitta tillfredsställande lönsamhet i Citykonceptet. Vi kommer att behandla City Kristianstads framtid på Skånemedias styrelsemöte i mitten av april, säger Johan Larsson, vd för Skånemedia.

    Sydsvenskans vd och chefredaktör Lars Dahmén meddelar även han att HD:s beslut inte påverkar utgivningen av City Malmö och City Lund:

    – Citytidningarna är viktiga delar av vårt erbjudande, både ur annonsörs- och läsarperspektiv. Vi har också lönsamhet i de två utgåvorna som vi äger.