Grattis: Ni vann designbilden

Tävling Artikeln publicerades
"The future is female!"

Tack för alla starka, berörande, viktiga och härliga motiveringar till varför du skulle vilja sätt upp designgruppen Butler/Lindgårds bild med budskapet "The future is female!" på en vägg där hemma.

Bilden tog gruppen särskilt fram för Kristianstadsbladets kultursida med publicering på kvinnodagen, den 8 mars. Och vi gavs även möjlighet att lotta ut ett exemplar. Men juryn kunde inte bestämma sig, och därför säger vi grattis till två av er som skickade in era motiveringar: Marie Harnold och Daniel Hansson. Och så här skriver dom:

"Förutom att det är en riktig snygg bild, har den ett budskap som är väldigt aktuellt. Jag vill att mina barn ska växa upp i en värld där de behandlas jämställt och där de behandlar andra på samma sätt. Det är viktigt för mig att min dotter får samma möjligheter som min son. Kvinnor måste få ta mer plats, samtidigt ska männens plats inte förminskas utan bara ändras om lite. Vi kvinnor är helt fantastiska och det är synd att vi förminskats i så många år! Men vi är på god väg framåt. The future is female!" (Marie)

"Detta skulle vara den perfekta födelsedagspresenten till min älskade Annika och skulle givetvis få en central plats i vårt vardagsrum. Innebörden är ju så viktig! och bilden bjuder ju verkligen in till diskussioner kring genus, framtid, jämställdhet och drömmar med mera. Det skulle vara fantastiskt att kunna bjuda in vänner, bekanta och familj till intressanta samtal genom detta mäktiga budskap." (Daniel)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.