Här är alla pristagarna

Kristianstad Artikeln publicerades
Guldäpplevinnaren Jens Duvander manades att gå på händer. Duvanders prisades dubbelt.
Foto:Peter Åklundh
Guldäpplevinnaren Jens Duvander manades att gå på händer. Duvanders prisades dubbelt.

Spolarna blev årets företag. Duvanders prisades dubbelt.

Årets företagare: Kalle Tjärnvall och Martin Tjärnvall, Spolarna. Delas ut till företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra. Utses av Företagarna.

Årets nyföretagare: Jenny Hedlund Lillö Djurklinik. Utses av Nyföretagarcentrum.

Guldäpplet: Duvanders Conditori. Belönar reklam- och marknadsföringsinsatser. Priset delas ut av Marknadsföreningen.

Årets innovationspris: Marmor & Granit tillsammans med CRC Nordic. Belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Krinova Incubator & Science Park står bakom priset.

Årets UF-företag: Sigrid Jonasdotter, Sigrids UF. Ges till gymnasielev som bedriver UF-företagande, och delas ut av Sparbanken Skåne.

Guldpennan: Författare: Michaela Lindh och Therese Lundin med sin kandidatuppsats: ”Vad är risken med att blåsa i pipan? En fallstudie om hur visselblåsning kan fungera som en del av en kommuns interna kontroll”. Ges till framstående kandidatuppsatser inom ekonomutbildningen vid HKR.

Årets café/konditori: Duvanders Conditori. De fem bästa caféerna/konditorierna röstas fram av konsumenterna. Därefter utser en jury vinnare av de fem. Priset delas ut av Handelsstaden.

Årets butik: ICA Maxi. Delas ut av Handelsstaden för att uppmärksamma butiker som genom hårt arbete ger en trivsam och inspirerande shoppingupplevelse.