Hönan Kerstin firade också ÖBI:s seger

Önnestad Artikeln publicerades

I lördags vann ÖBI:s damlag serien i division 4 hemma på Önnevallen IP, vilket Kristianstadsbladet rapporterat om. Segern firades med glädje och guldhattar och avslutades med fest i klubbstugan på kvällen. Hela dagen fanns den förrymda hönan ”Kerstin” med i kulisserna.

Lördagens vinst mot Bjärnum Hästveda med 4-0 (1-0) blev ett bra avstamp mot vårens utmaningar. Till publikens förtjusning var även den ”ofrivilliga” supportern Kerstin på plats, hönan som tillbringade helgen på Önnevallen IP.

 

Supportern ”Kerstin” var på plats hela helgen på Önnevallen IP.
Supportern ”Kerstin” var på plats hela helgen på Önnevallen IP.

I tisdags kväll tränade laget som vanligt, en av de sista utomhusträningarna för säsongen.

– Vi tränar två gånger i veckan, säger Regina Johansson. Både utomhus och inomhus. Vi har inga långa uppehåll.

Mia Friedh är hjälpledare i laget och spelar också med själv. Hon berättar att klubbens damfotboll upplevde en nystart 2015.

– Då startade vi verkligen från scratch, säger hon. En del hade varit med och spelat sedan tidigare, men många var nya. Då var vinsten varje match att vi inte släppte in för många bollar i mål.

Men förra året kom det en hel del nya spelare med i laget och det gjorde att det skapades ett naturligt spelsätt, berättar Mia Friedh.

– Vi har bra anfallsspelare, mittfältet håller ihop balansen och dom där bakom är stabila. Vi ger aldrig upp.

– Vår yngsta spelare är 16 och vår äldsta fyller 50 i år, säger Regina Johansson. Det sägs om vårt lag att ”dom börjar här och sen pensionerar dom sig här”.-

ÖBI firade seriesegern i lördags.
ÖBI firade seriesegern i lördags.

– Vi är ett härligt gäng, fortsätter hon och får medhåll av Julia Fält och Carola Axelsson.

Sammanhållningen är viktig i allt från träning och matcher till att köra ut frukostbullar i byn varje lördag. Hela laget ställer upp för föreningen vid olika evenemang. Seriesegern är ett kvitto på att laget är på rätt väg. Alla har gjort en stor utveckling under året.

– Vi spelade bra hela serien, summerar Mia Friedh. Vi gjorde hela 67 mål, det blir i snitt sex mål per match. Med stor spridning på målskyttarna.

Fakta

Lokalkorrarna

Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.

Visa mer...