Hund sprang blodig bakom bil

Kristianstad Artikeln publicerades

På onsdagsmorgonen fick Marcus Tillman en chock när han mötte en bil med en hund som satt fast och sprang för sitt liv bakom fordonet.

Marcus Tillman körde från Stora Torg i Kristianstad vid niotiden på morgonen när han såg att det kom flera människor springandes bakom en bil som körde mot honom ifrån Kvarnens parkering.

– Jag såg folket springa efter bilen och försökte se vad de höll på med. Då fick jag syn på hunden som satt fast bakom fordonet, berättar Marcus Tillman.

Lynchstämning

Han reagerade snabbt och körde över i det mötande fältet och blockerade vägen så att den mötande bilen var tvungen att stanna.

– Alla rusade fram och skrek att hunden var efter bilen. Det var närmast lynchstämning, säger Marcus Tillman.

Helt barskrapad

Tre personer befann sig i bilen varav en kvinnlig passagerare gick ut och hämtade in den blödande hunden som enligt Marcus Tillman var av en mindre, chiuaualiknande ras.

– Hon tog upp hunden utan att visa någon reaktion och utan att säga något och satte sig i bilen igen. Hunden var vid liv, men den blödde och var helt barskrapad, säger Marcus Tillman.

Han såg inte hur hunden satt fast bakom bilen, men misstänker att det rörde sig om en olyckshändelse.

– Jag tror inte att de var medvetna om det, men man tycker att de borde ha märkt att någon saknades i baksätet, säger Marcus Tillman som efter händelsen gjorde en anmälan och lämnade över bilens registreringsnummer till polisen.