Jokervinst på tio miljoner till Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades

En rätt rad på Joker för tio kronor ger tio miljoner kronor. Spelet hade lämnats in i Kristianstad.

”Det ska bli väldigt spännande att få tag på personen som lämnat in den vinnande raden och se om de är medvetna om kvällens storvinst”, säger vinnarkommunikatören Johanna Alba på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Onsdagens vinnande rad var en prenumerationsrad som gick till ett spel inlämnat i Kristianstad. Vinnaren hade enligt kvp.se spelat för totalt 28 kronor online på onsdagens lotto med ett spelkort som är registrerat i Kristianstad.

”Han spelade tre rader vardera på lotto 1 och lotto 2 och så tio kronor på joker”, säger Johanna Alba till kvp.se.

Joker är ett tilläggsspel till bland annat Lotto där man ska välja sju av nio nummer. Har man, precis som kvällens spelare, spelat Joker med en insats på 10 kronor är man garanterad 10 miljoner kronor vid alla rätt, förklaras det i pressmeddelandet.

Det är tredje Jokermiljonären i Sverige på bara en vecka. I helgen som gick vann två spelare, i Kista och i Tranås, 10 miljoner kronor på Joker.

Under 2018 har nu fyra personer vunnit tio miljoner kronor och under 2017 var det åtta Jokervinster på tio miljoner kronor.

Miljonvinsten på Joker är dessutom den fjärde miljonvinsten till Kristianstad i år.

”Förra året hade Kristianstad två miljonvinster så vi kan redan i början av april konstatera att 2018 är dubbelt så bra”, säger Johanna Alba i pressmeddelandet.

För kvällens Jokervinnare väntar erbjudande om såväl ekonomisk som juridisk rådgivning.

”Vinner man, som kvällens vinnare, 10 miljoner erbjuds man att komma till vårt huvudkontor på Gotland för rådgivning och gratulationer och det brukar vara väldigt populärt speciellt för de vinnare som har svårt att tro att miljonvinsten faktiskt är sann, vilket är en hel del. Det blir kul att se hur kvällens vinnare reagerar på sin Jokervinst”.

Fakta

Joker

Joker är ett tilläggsspel som spelas tillsammans med Lotto, Vikinglotto, Stryktipset och Måltipset och där man ska välja sju av nio nummer. Samma nummer kan finnas med flera gånger i Jokerraden.

Insats är 10, 20 eller 30 kronor. Ju högre insats desto högre vinst.

Joker har en fast vinstplan. Sju rätt ger alltid minst 10 000 000 kronor. Spelar du både Lotto och Joker är du med och tävlar om Drömvinsten.

Källa. Svenska Spel

Visa mer...