Knarkkurirer fick lindrigare straff

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:JESSICA GOW / TT

Två män har dömts för narkotikabrott på Charlottesborg. Båda fick lindrigare straff eftersom polisutredningen tagit för lång tid. En av dem slipper straff.

Det var i början av maj 2015, som männen transporterade narkotika. När de dök upp på Charlottesborg fick polis syn på deras bil och ingrep. I bilen hittades 500 gram cannabis (torkat växtmaterial) och nästan 1 000 gram cannabisharts.

En i dag 25-årig man har erkänt att han hämtade narkotikan vid Mobilia i Malmö och skulle lämna över den på Charlottesborg till en person som skulle ge honom 80 000 kronor. För det skulle han få 5 000 kronor.

I våras, nästan två år efter den sista åtgärden i brottsutredningen, redovisades narkotikaärendet till åklagare och först på onsdagen kunde tingsrätten meddela sin dom.

Tingsrätten anser att männen ska få lindrigare påföljder eftersom deras rätt till rättegång inom skälig tid kränkts. Männen döms för narkotikabrottet, 25-åringen till villkorlig dom och 160 timmar samhällstjänst medan 22-åringen slipper straff.