Komikpris till bygdens "onda" tös

Lund Artikeln publicerades
Petrina Solange från Degeberga blev Årets kvinnliga komiker.
Foto:Annica Jönsson
Petrina Solange från Degeberga blev Årets kvinnliga komiker.

Redan 2013 vann hon pris som årets nykomling och på torsdagen gjorde hon det igen. Komikern Petrina Solange kammade hem kategorin Årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan.

Det går bra för Degebergabördiga Petrina Solange. Hon har de senaste åren blivit ett känt namn på den svenska komikerhimmeln. Hon är en av satirprofilerna i Sveriges radios "Tankesmedjan" och är en av eldsjälarna bakom ståuppklubben "Stå upp under jord" i Malmö.

När Lund comedy festival på torsdagskvällen bjöd in till Svenska standupgalan 2015 var Petrina Solange en av tre komiker som slogs om vinsten i kategorin Årets kvinnliga komiker. Och det var en strid som hon kände på sig att hon skulle vinna.

– Ja, om jag ska vara kaxig så trodde jag det. Jag tog inte ut det i förskott, men tycker absolut att jag var värdig min nominering, säger Petrina Solange efter att ha tagit emot sitt pris på galan.

Vad gör din humor så bra?

– Den är skadeglad och ond, men ändå rolig.

Juryns motivering till valet av Petrina Solange är att hon: "Har under de senaste åren gått från klarhet till klarhet när hon dansat lina över det otillåtna med ett perfekt sinne för humorns grammatik. Vid det här laget ger hon oss inget annat än mästerlig standup."

Årets manliga komiker blev Jesper Rönndahl.