Kortbetalning i app kan krångla

Kristianstad Artikeln publicerades
Kortbetalningar i appen Skånetrafiken kan komma att krångla.
Foto: Lasse Ottosson
Kortbetalningar i appen Skånetrafiken kan komma att krångla.

Kortbetalningar som tidigare gått bra kan plötsligt nekas från banken för den som köper sin biljett i appen Skånetrafiken. Det beror enligt Skånetrafiken på ett nytt EU-direktiv för säkra kortbetalningar.

Det nya direktivet, PSD2, börjar gälla den 14 september och kan medföra problem med kortbetalning via appar, enligt ett pressmeddelande från Skånetrafiken. Den som köper sina biljetter med Jojo-kort eller betalkort på buss, i automat och över disk påverkas inte.

”Vid årsskiftet kommer vi på Skånetrafiken att byta betalservice från Klarna till PayEx. Men redan från den 14 september erbjuder vi kortbetalningar via PayEx, parallellt med Klarna, eftersom PayEx ger stöd för säkra kortbetalningar enligt EU-direktivet. Detta gäller endast i appen Skånetrafiken. Du som använder Reseplaneraren eller Stadsbiljetten och nekas kortbetalning hänvisas i stället till fakturabetalning via Klarna. Orsaken är att dessa appar stängs ner den 15 december, då vi byter till ett nytt biljettsystem”, skriver Skånetrafiken och fortsätter:

”Men även med PayEx kan du som kund få problem i början. Det kan bero på att ditt BankID inte svarar till PayEx och då kan inte biljettköpet genomföras. Det betyder inte att det är fel på ditt betalkort. Utan det kan bli så att du får mata in sina kortuppgifter på nytt vid varje köp. Stöter du på problem vid biljettköp med app ska du i första hand kontakta PayEx. Men även vår kundtjänst kan lotsa dig rätt”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.