Krishantering på förskola efter tragiska dödsolyckan

Kristianstad Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En ung pojke blev på fredagskvällen påkörd av ett tåg i Nosaby. På den avlidne pojkens förskola har krishanteringen påbörjats.

Det var strax före klockan 20.30 på fredagskvällen som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till olyckan i Nosaby. En pojke hade blivit påkörd av ett tåg i närheten av Kulltorpskolan och fördes till sjukhus i ambulans. Polisen meddelade vid 21.41 att pojken avlidit och att anhöriga var underrättade.

Redan på lördagsmorgonen påbörjades krishanteringen på den förskola där den avlidne pojken gick.

– Det här barnet var inskrivet på en kommunal förskola. Krishanteringen har redan startat där. Det innebär att berörd förskolechef kontaktar samtliga medarbetare och att kontakt upprätthålls med familjen, säger Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun.

Vilken förskola det berör vill han inte gå in på i nuläget.

– Det viktiga är att personal och medarbetare får vetskap om det inträffade och att man har kommunikation med familjen.

Det finns planer för hur kommunala förskolor och skolor ska hantera tragiska olyckor och dödsfall. Exakt vad som görs och hur, avgörs i samråd med de anhöriga.

– Alla verksamheter har krisplaner för hur man hanterar såhär tragiska olyckor. Vi ska vara försiktiga och ha respekt för de drabbade, säger Kenth Olsson.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod att olyckan inträffat vid järnvägsövergången vid Sjövägen. Det har nu ändrats. Det som är känt är att olyckan inträffat i närheten av Kulltorpskolan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.