Kvinna fick kasta sig undan buss

Kristianstad Artikeln publicerades
Enligt polisanmälan ska kvinna ha brutit armen.
Foto:Larsen, Håkon Mosvold
Enligt polisanmälan ska kvinna ha brutit armen.

Bussen kom helt fel i svängen och en kvinnlig cyklist fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd, enligt anmälan. I fallet ska hon ha brutit armen.

Det var i onsdags kväll, vid 19.38, som olyckan inträffade vid Ambulansvägen i Kristianstad.

– Busschauffören gjorde en sväng i en vägkorsning där och en kvinna får slänga sig åt sidan för att inte bli påkörd. Busschauffören uppmärksammade inte detta utan körde vidare, säger Robert Loeffel, pressinformatör hos polisen.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fick skrapsår och bröt en arm i fallet. Händelsen har anmälts som vållande till kroppsskada.

– Det enda generella vi kan säga är att det är väldigt tråkigt och beklagligt, säger Anna Fjeller vid Skånetrafikens pressjour.

Bara drygt en vecka tidigare, den 3 augusti, bröt en äldre kvinna benet på en buss i Kristianstad när busschauffören körde iväg för fort från en hållplats.

– Det är en olycklig slump. Det är jätteförfärligt med de här följdeffekterna, säger Anna Fjellner, som också säger att polisanmälningarna ställs till trafikföretagen.

I det här senaste fallet ska det röra Transdev. Deras pressjour hälsar till Kristianstadsbladet att de inte har någon inrapporterad incident från onsdagen.