Kvinna påkörd vid skola – bilisten smet

Kristianstad ,

En ung kvinna blev påkörd i närheten av Österänggymnasiet på tisdagseftermiddagen. Bilföraren körde därifrån utan att stanna eller meddela polisen.

Larmet om trafikolyckan kom klockan 15.25 på tisdagen. Olyckan skedde på Sjövägen. Räddningstjänst behövde inte köra ut till platsen, men ambulans och polis åkte dit. Enligt polisens presstalesperson vid Region Syd, Rickard Lundqvist, rör det sig om en kvinna i 20-årsåldern som blivit påkörd. Vad han kunnat utläsa från informationen som ledningscentralen fått, ska hon dock inte blivit allvarligt skadad.

– Bilisten som var inblandad avvek från platsen och det får man inte göra, man ska vara behjälplig och meddela polisen, så det är att betrakta som en smitning, om han eller hon inte hör av sig .

Hur lång tid har man att höra av sig på?

– Man ska göra det omgående eller inom skälig tid, det skulle vara om personen är chockad och ringer först när den kommit hem, då kan det kanske brottsmisstanken avskrivas.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.