Två katter dog i villabrand

Kristianstad Artikeln publicerades
Två katter dog i branden.
Foto: Tommy Svensson
Två katter dog i branden.

En villa i Hammarslund totalförstördes i en brand på onsdagen. Inga personer skadades men två katter miste livet.

Det var strax före lunch på onsdagen som det började brinna i ett hus på Smiths väg. En förbipasserande såg röken och slog larm men när räddningstjänst och ambulans kom fram var huset helt rökfyllt.

– Det var kraftiga lågor i köket och kraftigt rökutveckling i hela huset, berättar räddningsledare Jörgen Elvstrand.

Räddningstjänsten fick tidigt uppgift om att inga personer befann sig i villan, men när den ena ägaren kom på plats berättade hon att två katter var kvar i huset.

– Vi gick in med rökdykare för att släcka branden och leta efter de saknade katterna, som vi tog ut, säger Jörgen Elvstrand.

De två katterna var vid det laget mycket medtagna av röken. Ambulanspersonal jobbade intensivt med att försöka rädda dem men lyckades inte.

Ambulanspersonal försökte rädda katterna.
Foto: Tommy Svensson
Ambulanspersonal försökte rädda katterna.

I huset bor Christian Johansson med sambo och två barn.

– Jag slängde mig i bilen och åkte dit, då var det övertänt och hela köket var utbränt. Rutorna i köket hade smällt och det såg ut som ett krigsfält där inne, säger Christian.

Enligt honom kan det vara ett kvarglömt ljus i köket som orsakat branden. Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott, men klart står att villan är helt obeboelig och måste totalrenoveras.

– Det är tufft. Framför allt är det tråkigt för barnens skull, vi ska hämta dem på dagis och skola och så kan de inte komma hem. Det är det som känns värst.