Brand i villa – misstänkt knarkodling funnen

Fjälkinge Artikeln publicerades
Foto: Lisa Brunzell

Det började som ett larm om en brand i en villa. Det slutade med att två personer greps misstänkta för att ha odlat marijuanaplantor.

Enligt uppgift till SOS Alarm skulle det brinna i källaren till en villa i Fjälkinge.

– Jag har inte fått in så mycket uppgifter än, men vi och räddningstjänsten är på plats. Patrullen uppger att räddningstjänsten har släckt. Det finns inga uppgifter om personskador, sa Katarina Rusin, presstalesperson på polisen, initialt.

Jörgen Elvstrand, yttre befäl på räddningstjänsten, fyllde i:

– Vi fick in det som brand i källare. När vi kom dit var källaren rökfylld och det luktade bränd kabel. Rökdykare gick in och konstaterade att det hade brunnit i ett elskåp och att branden hade självslocknat. Vi kontrollerade så att den inte hade spridit sig till väggar eller tak och hjälpte till att ventilera ut röken.

Senare på förmiddagen meddelade polisen att insatsen även resulterade i att två personer i 45- respektive 35-årsåldern gripits misstänkta för narkotikabrott.

– Flera plantor som misstänks vara marijuana påträffades på platsen. Två personer har gripits misstänkta för narkotikaframställan, säger Katarina Rusin.

Larmet ringdes in klockan 07.57 på lördagen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.