Person barrikaderade sig i kommunhuset – hotade tända eld

Broby Artikeln publicerades
Det blev ett rejält pådrag på onsdagsförmiddagen.
Foto: Tommy Svensson
Det blev ett rejält pådrag på onsdagsförmiddagen.

En man i 35-årsåldern hotade under onsdagen att tända eld på sig själv – inne i kommunhuset. Efter en knapp timme var situationen över.

Räddningstjänsten larmades till kommunhuset i Broby på onsdagsförmiddagen. Larmet kom till SOS klockan 11.07. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen. Polisens ledningscentral meddelar att det inte brinner på platsen. Det handlar om en person som besökt kommunhuset och hällt bensin på sig och sedan hotat att tända eld.

Kommunhuset spärrades av cirka 11.40 efter att det hade utrymts på personal. Enligt uppgifter till Kristianstadsbladet stannade kommunpolisen Rolf Paimensalo samt personal från räddningstjänsten kvar i kommunhuset.

Strax innan klockan 12 var situationen löst.

– Personen är gripen och nu får polisen utreda närmare varför personen agerade som personen gjorde, säger Dan Svensson, yttre befäl på räddningstjänsten.

Omhändertagandet ska enligt Östra Göinge kommuns uppgifter ha gått lugnt tillväga.

Polisen bekräftar att mannen ska ha hällt någon form av brandfarlig vätska över sig inne på kommunhuset.

– Situationen är avhjälpt och ingen har kommit till skada, sade Peter Kjällkvist, presskommunikatör vid polisens ledningscentral vid lunchtid.

Vid 12-tiden lämnade de första av räddningstjänstens fordon.

Östra Göinge kommun meddelar via ett pressmeddelande att stark lukt och brandfarlig vätska fortfarande finns i byggnaden och att kommunhuset håller stängt för sanering under resten av onsdagen.

Mannen, som är i 35-årsåldern, är frihetsberövad och är initialt misstänkt för försök till grov mordbrand.

Foto: Tommy Svensson
Foto: Tommy Svensson
Foto: Tommy Svensson
En polisbil kör igenom avspärrningarna.
Foto: Tommy Svensson
En polisbil kör igenom avspärrningarna.
Kommunhuset evakuerades efter larmet.
Foto: Tommy Svensson
Kommunhuset evakuerades efter larmet.
Foto: Carl-Johan Liljedahl
Foto: Carl-Johan Liljedahl
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.